Огласи

Конкурси

Соопштенија

Воената академија ко-организатор на инoвaцискиот предизвик на нато

29.06.2022
Во време кога светот сѐ уште се бори со пандемија и сите нејзини последици на економски и општествен план, „Био-одговор“, темата на Иновацискиот предизвик на НАТО во кој учествуваа многубројни институции и поединци овозможи платформа за размена на креативни и иновативни решенија во обидот да се спречат и полесно пребродат можни биолошки ризици и закани за човештвото, намерни, но и предизвикани од природни феномени.

Воената академија ко-организатор на Инoвaцискиот предизвик на НАТО

02.06.2022
Во време кога светот сѐ уште се бори со пандемија и сите нејзини последици на економски и општествен план, „Био-одговор“, темата на Иновацискиот предизвик на НАТО во кој учествуваа многубројни институции и поединци овозможи платформа за размена на креативни и иновативни решенија во обидот да се спречат и полесно пребродат можни биолошки ризици и закани за човештвото, намерни, но и предизвикани од природни феномени.

Успешна реализација на првата работилница во склоп на проектот „Future Classrooms’ Leadership“ во согласност со Еразмус+KA220

25.06.2022
Во период од 20-24 јуни 2022 година претставници од Воената академија земаа учество на првата работилница во склоп на проектот „Future Classrooms’ Leadership“, во согласност со Еразмус+ KA220, која се реализираше во Багериа, Р. Италија.

Отварање на летен кампус 2022

21.06.2022
Во Центарот за обука „Пепелиште“, во организација на Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ беше отворен 11-ти Летен кампус на кој учествуваат студенти и питомци 16 земји.

Отварање на летен кампус 2022

21.06.2022
Во Центарот за обука „Пепелиште, во организација на Воената академија „Генерал Михаило Апостолски беше отворен 11-ти Летен кампус на кој у...

Гостување во емисија по повод јубилејни 27 години од основањето на Воената академија

13.06.2022
По повод јубилејни 27 години од основањето на Воената академија, вон. проф. Александар Петровски, потполковник и питомците Арџина Груби и Кристијан Петров, гостуваа во утринска емисија на МРТ.