Огласи

Конкурси

Соопштенија

Отварање на летен кампус 2022

21.06.2022
Во Центарот за обука „Пепелиште, во организација на Воената академија „Генерал Михаило Апостолски беше отворен 11-ти Летен кампус на кој у...

Гостување во емисија по повод јубилејни 27 години од основањето на Воената академија

13.06.2022
По повод јубилејни 27 години од основањето на Воената академија, вон. проф. Александар Петровски, потполковник и питомците Арџина Груби и Кристијан Петров, гостуваа во утринска емисија на МРТ.

Јубилејни 27 години од основањето на Воената академија

12.06.2022
Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ – Скопје, како единствена воена високообразовна институција во Република Северна Македонија на 14 јуни 2022 година одбележа 27 години од своето основање, за што беше организирана пригодна церемонија во просториите на Академијата со присуство на сите вработени во истата.