Организирана крводарителска акција по повод тридецениски јубилеј на воената академија

31.05.2022

По повод тридецениски јубилеј како создавач на идните лидери на Армијата, Воената академија во соработка со Црвениот крст „Кисела Вода“ и институтот за трансфузиона медицина организираше крводарителска акција во касарната “Гоце Делчев”.
Благодарение на добриот одговор и заинтересираноста на персоналот успешно се обезбедија 70 крвни единици.
Голема благодарност до сите кои беа дел од оваа крводарителска акција и покажаа солидарност кон оние на кои капка крв им значи живот.