НАЈАВА: КУРС ЗА САЈБЕР ХИГИЕНА ЗА СТУДЕНТИ

20.05.2024

Почитувани студенти,

Пред вас е посебна можност за подобрување на вештините за дигитална безбедност преку едночасовен online курс за сајбер хигиена. Овој курс го спроведува Националниот институт за сајбер безбедност и дигитална форензика од Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“, во партнерство со Стејт Департментот на САД и CRDF Global. По успешното завршување на курсот учесниците ќе се стекнат со соодветен сертификат во дигитална форма, како признание за стекнатите знаења и вештини.   

Наслов на курсот: Основни безбедносни правила во дигиталната средина

Времетраење: 60 минути

Целна група: Студенти во нетехнички и технички специјалности

Краток опис на курсот:

Со сè поголемата распространетост на сајбер заканите, од исклучителна важност е да се стекнете со потребното знаење за да го заштитите вашето дигитално присуство. Овој курс има за цел да ја зголеми свеста за различни сајбер закани и да ги подобри вашите вештини за сајбер хигиена, за да можете безбедно да се движите низ дигиталната средина.

 Зошто треба да присуствувате:

  • Стекнете суштинско знаење за сајбер безбедноста.
  • Научете практични совети за заштита на вашите лични и професионални податоци.
  • Бидете дел од глобалната иницијатива поддржана од Стејт департментот на САД.
  • Подобрете ги вашите дигитални вештини, бидете поотпорни на сајбер заканите.

Како да се регистрирате:

 

За да добиете пристап до курсот за електронско учење за сајбер хигиена, посетете го следниот линк: Регистрација на курсот за сајбер хигиена.

Курсот е достапен на повеќе јазици.

Не пропуштајте ја оваа непроценлива можност да ги подобрите вашите вештини за сајбер хигиена и да го заштитите вашето дигитално присуство. Завршете го курсот и стекнете се со сертификат за истиот уште денес!

 

Заштитете се на интернет со приклучување на овој суштински курс.  

Безбедната дигитална средина зависи од сите нас!

Национален институт за сајбер безбедност и дигитална форензика / Воена академија „Генерал Михаило Апостолски“