Реализирана посета од највисокиот воен претставник на НАТО и претседавач на Воениот комитет на НАТО, адмирал Роб Бауер

05.09.2023

На ден 05.09.2023 година како дел од дводневната посета, Воената академија имаше чест да биде посетeна од највисокиот воен претставник на НАТО, адмиралот Роб Бауер, претседавачот на Воениот комитет на НАТО.

За време на посетата Адмиралот Бауер пред присутните професори и вработени од Воената академија, како и претставници од Министерството за одбрана и Армијата имаше свое обраќање на тема „НАТО-Украина-Русија“. 

Galeria