Огласи

Конкурси

Соопштенија

Свечена пригода - церемонија по повод полагањето заклетва на питомци и слушатели на стручно оспособување и усовршување на офицери за службите во Армијата

06.10.2023

Денес на Воената академија се одржа свечена пригода - церемонија по повод полагањето заклетва на питомци и слушатели на стручно оспособување и усов

Учество на панел – дискусија на тема „Научени лекции, споделени искуства и идни предизвици на кризниот менаџмент и цивилната заштита: Словенија и Северна Македонија“

27.09.2023

Претставници од Воена Академија, професори и питомци, учествуваа на панел – дискусија на тема „Научени лекции, споделени искуства и идни предизвици