Огласи

Конкурси

Соопштенија

РЕАЛИЗАЦИЈА НА ТРЕТА РАБОТИЛНИЦА ВО СКЛОП НА ПРОЕКТОТ „FUTURE CLASSROOMS’ LEADERSHIP“ ВО СОГЛАСНОСТ СО ЕРАЗМУС+KA220 ПРОГРАМАТА

30.01.2023
Претставници од Воената академија земаа учество на третата работилница во склоп на проектот „Future Classrooms’ Leadership“, кој се реализираше во Таргу Џиу, Романија, во периодот од 23 до 27 Јануари 2023 година, согласно Еразмус+ KA220 програмата За време на работилницата, се разменија искуствата меѓу партнерите во делот на одговорно користење на ИКТ за време на наставата, дозволени и недозволени активности при користење на социјалните медиуми, вметнување на содржини во дело за безбедност онлајн низ наставните програми.

ПОСЕТА НА ДЕЛЕГАЦИЈА ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОДБРАНА ВО ЦРНА ГОРА НА ВОЕНАТА АКАДЕМИЈА

26.01.2023
На 26ти јануари 2023 година, Воената академија беше домаќин на делегација од Министерството за одбрана на Црна Гора, на чело со полковник Велибор Бакраќ кој е генерален директор на Директоратот за човечки ресурси.

Исправка на конкурс за избор на наставници на Воената академија во Скопје

10.12.2022
Исправка на конкурс за избор на наставници на Воената академија во Скопје Се врши исправка на конкурс за избор на наставници на Воената академија во Скопје објавен во дневните печати „Слободен печат“ и „Коха“ на ден петок 01.12.2022 година