Огласи

Конкурси

Соопштенија

ПОСЕТА НА ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ПОМОРСКАТА ВОЕНА АКАДЕМИЈА „Н. Ј. ВАПЦАРОВ“ ВО ВАРНА, Р. БУГАРИЈА НА ВОЕНАТА АКАДЕМИЈА ВО РАМКИТЕ НА ЕРАЗМУС ПРОГРАМАТА

02.04.2024
Во рамки на регионалната соработка и соработката која Воената академија ја остварува преку програмата Еразмус+, делегација предводена од Заменик началникот за администрација и логистика на Поморската воена академија „Н. Ј. Вапцаров“ во Варна, Р. Бугарија, капетан 1 класа Валчо Атанасов и капетан Петар Климов ја посетија Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ во Скопје во периодот од 25-29 март 2024 година

Воената Акaдемија на инфо ден на програмата на НАТО „Наука за мир и безбедност“

29.03.2024
Претставници од Воената академија зедоа активно учество на инфо денот на програмата на НАТО „Наука за мир и безбедност“, кој се одржа на 28 март 2024 година во организација на Министерството за одбрана. Панелисти на активноста од Воената академија беа проф. д-р Димитар Богатинов, потполковник и доц. д-р Весна Попоска, кои споделија искуства на Воената академија, како институција со најголемо искуство и најголем број спонзоирани проекти и активности од оваа програма на НАТО.   Настанот го отвори министерката за одбрана г-ѓа Славјанка Петровска, а можностите на програмата ги презентираа шефот на Одделот за управување и координација на НАТО програмата Наука за мир и безбедност д-р Клаудио Палестини и програмскиот менаџер д-р Ејуп Турмус.

Свечена пригода - церемонија по повод полагањето заклетва на слушатели на стручно оспособување и усовршување на офицери за службите во Армијата

27.03.2024

Денес на Воената академија се одржа свечена пригода - церемонија по повод полагањето заклетва на слушатели на стручно оспособување и усовршување на